Booster Kids

For fjerde år på rad arrangerer Boosterkonferansen, i samarbeid med Lær Kidsa Koding og Bergen Offentlige Bibliotek, utviklerkonferanse for barn. Konferansen avholdes på Scandic Bergen City 10. mars 2019 . Det blir kurs for ulike aldersgrupper og et sterkt faglig innhold, akkurat slik en god konferanse skal være!

11.00 - Registrering av deltagerne starter

Alle deltagerne må registreres og få navneskilt.

12.00 - Kick off!

Det gir mange spennende muligheter at flere og flere av tingene vår kan snakke sammen over Internett, og det er kjempegøy når vi kan snakke med høyttaleren og få den til å sette på TV-en. Eller låse opp inngangsdøren med mobilen når det ringer på. Men kan det også være skummelt..?

Martin, Nikhil og dukken Cayla kommer og snakker litt om hvordan vi kan ha det både gøy OG trygt når vi og tingene våre er på nettet, samt om bygging av roboter, pengesparemaskiner, LED-briller, lasere, konfettikanoner, disco-droner og plantevannere.

13.00 - 16.30 Code Studio

Martin Tverråen, Ingrid Næss Johansen

Klart de minste kan programmere også! Vi bruker Code Studio til å lage et opplegg for de minste barna, her kan man kode både på PC og pad. Man må kunne lese, eller ha med seg en voksen som kan hjelpe med den biten:)

Målgruppe 6+, 40 plasser

13.00 - 16.30 BBC micro:bit

Bjørn Hamre

Micro:bit er en mikrokontroller som er laget for å lære barn programmering. Vi skal programmere den med kode-blokker, akkurat som Scratch. I workshopen vil du lære litt om micro:biten og hvordan du overfører programmer til den. Gjennom forskjellige oppgaver vil du lage dine egne programmer til den som du kan kjøre på en micro:bit. Du må ha med din egen PC, men micro:bit får du låne når du kommer.

Målgruppe 10+, 25 plasser

13.00 - 16.30 Web VR

Gry Nagel

Lær å lage VR i nettleseren! Vi bruker rammeverket A-Frame for å lage en VR applikasjon på web som fungerer både på Android, iPhone og PC. A-Frame gjør at vi kan bruke HTML som vårt hoververktøy for å lage VR. Vi begynner helt fra begynnelsen av så ingen forkunnskaper er påkrevd.

Målgruppe 13+, 20 plasser

13.00 - 16.30 Scratch

Kristian Botnen

Scratch er er verktøy der vi lager programmer på en måte som kan minne om Lego. Vi plukker de programbrikkene vi vil bruke, og setter de sammen slik at programmet vårt gjør det vi har lyst til. Scratch fungerer i nettleseren, og er spesielt utviklet for barn mellom 8 og 16 år. Det finnes mange forskjellige programbrikker i verktøykassen, og vi kan gjøre mye gøy ved å sette sammen brikkene på forskjellige måter.

Målgruppe 9+, 20 plasser

13.00 - 16.30 Lego Boost

GOOGLE DEVELOPER GROUP

Vi skal lære om roboter og koding med Lego Boost. Lego Boost er en interaktiv plattform for å lære koding ved hjelp av legoroboter. Vi skal leke, bygge og kode roboten Vernie til å gjøre triks og oppgaver. Opplegget passer veldig bra for de som ikke har programmert så mye før, men som har lyst til å lære. Vi stiller med Lego Boost kits, men gjerne ta med en tablet så alle har noe å kode på. Opplegget vil være basert på samarbeid da vi ikke har nok Lego Boost kits til alle.

Målgruppe: 7 til 10 år

13.00 - 16.30 KREATIV ELEKTRONIKK MED ARDUINO

JOACHIM HAAGEN SKEIE

Ved å lære enkel programmering lærer man å bli kreativ med et av de kraftigste arbeidsverktøyene vi har i dag. Arduino gjør det mulig å styre alt fra en LED-dimmer til en 3D-printer. I dette tretimerskurset skal vi lære mer om hva en Arduino er og hva elektronikk kan brukes til. Men aller viktigst - vi skal lære å få lamper på et lyspanel til å lyse i forskjellig mønstre, og lage et lite mini-spill som vi kan styre med en joystick!

Målgruppe 11+, 12 plasser

Man blir sulten av å kode, så ca kl 14.00 blir det servert lunsj.

Vi har kaffekrok for foreldre under hele konferansen. Når barna er i gang med kodingen igjen etter lunsj (ca kl 14.30) blir det informasjonsmøte her om Lær Kidsa Koding og Boosterkonferansen for foreldre og andre interesserte.

Ta gjerne kontakt med oss på kids@boosterconf.no om du har spørsmål om Booster Kids!